Categories
Schoonheid

6 TIPS VOOR MOOIE VOETEN

Met de komst van mooi weer is het tijd om na te denken over het inhalen van schoonheidsrituelen om beetje bij beetje onze huid te ontdekken. Een paar dagen geleden hebben we je verteld hoe je je body-tuning routine kunt starten, en vandaag praten we over het grote vergeten: de voeten. Wil je weten hoe je er mooi uit kunt zien? Hier volgen enkele tips!

1. Een bad voor je voeten:

Als je kunt, doe dan een keer per week een voetenbad en leg ze een half uur in een bak met heet water en grof zout. Dit ontspant en laat uw voeten rusten en wordt vooral aanbevolen als u de hele dag op het werk zit of zit. Leg ze na een half uur in koud water om de bloedsomloop te activeren.

2. Pedicure thuis:

Voer van tijd tot tijd een zelfgemaakte pedicure uit, zodat uw voeten er hard uitzien en er mooier en verzorgd uitzien. Onthoud om het correct te doen:

– Voer een grondige peeling uit om de dode huid te verwijderen.

– Gebruik het gereedschap om de hardheid heel voorzichtig te verwijderen, om de huid niet te beschadigen.

– Knip de nagels recht en zonder de hoeken af ​​te snijden, om te voorkomen dat ze ingroeien. Vijl ze vervolgens recht over de randen.

– Verwijder de nagelriemen.

– Breng specifieke vochtinbrengende crème voor voeten aan.

3. Vinger massage:

Als u uw tenen tot aan de knieën masseert, bevordert u de bloedsomloop en vermijdt u vermoeide benen.

4. Verf de nagels:

Gebruik teenseparators om je teennagels te schilderen, zodat ze niet wrijven. Kies een kleur die je mooi vindt en die je mooi vindt en laat deze aan de lucht drogen voordat je je schoenen aantrekt.

5. Vergeet ze niet onder de douche:

Was je voeten goed in als je onder de douche staat en droog ze goed af wanneer je uitgaat (vooral tussen de tenen, om schimmel te voorkomen)

6. Probeer specifieke behandelingen en therapieën:

Reflexologie is een van de beste natuurlijke therapieën om de afweer te bevorderen en toxines te verwijderen. Het is gebaseerd op het drukken van strategische punten op de voetzolen, die verbonden zijn met het centrale zenuwstelsel.

Categories
Schoonheid

TIEN MANIEREN OM EEN ​​PONY TE KNIPPEN (MODIEUS)

DE CATWALKS HEBBEN GESPROKEN: DIT VOORJAAR LEGGEN WE DE SCHAAR GENADELOOS NEER

een pony is het beste schoonheidsaccessoire dat er is; doet meer dan een rimpelprik. Experts zijn het erover eens dat het een kapsel is dat jaren duurt, pigtails opvrolijkt of verzameld en persoonlijkheid geeft aan degenen die het dragen.

De beste eigenschap is dat het het gezicht omlijst, de ogen accentueert en helpt om een ​​te breed voorhoofd of met rimpels te verbergen.

ONDERHOUD VEREIST

Om het perfect te houden, moet je altijd een snit kiezen die niet te veeleisend is. Hoe radicaler de snede, hoe moeilijker het onderhoud zal zijn.

Zachte en scheve exemplaren worden over het algemeen meer gewaardeerd naarmate ze groeien. De rechte en bossige hebben bijna permanente aandacht nodig om perfect te blijven

Een van de geheimen van een perfecte knal is om hem schoon te houden. Omdat het meestal vies wordt voor de rest van de manen, is het altijd goed om een ​​goede droge shampoo bij de hand te hebben.

OOG MET HET FRIZZ

Het is ook belangrijk dat je een goede val hebt en dat je niet schiet met het onvermijdelijke kroes. Gebruik een specifiek antikroesproduct, breng het zo ver mogelijk van de wortel aan en breng de warmte van de droger aan, altijd met het mondstuk erop.

Draag je hem liever ultraglad, laat hem dan met een bord met smalle plaatjes.

Categories
Schoonheid

WAT ALS JE JE HELE LEVEN SLECHT HAD GESCHOREN?

LEER HOE U HET SCHEERMES CORRECT GEBRUIKT

Het is tijd om het te zeggen: degenen onder ons die niet door de (ontharings) laser zijn gegaan, zijn de weerstand. We blijven gelukkig verankerd in onze wax-sessies, we zijn dol op de elektrische machine die ons martelt en we laten het mes niet opzij, wie er ook valt.

Voor de laatste schrijven we vandaag. Voor degenen die houden van het recente scheergevoel, die gladde, haarloze huid die je, hoewel ze maar 48 uur aanhoudt, zo gelukkig maakt.

Omdat iemand het moet zeggen: je benen of een ander gebied scheren in de comfortabele douche heeft net zoveel voordelen als door het gepulseerde licht of de laser gaan en het voor altijd vergeten.

Nu moet u iets weten. Misschien scheert u uw haar al twintig jaar. Omdat … is er een goede manier om je scheermesjes te scheren? Ja, dat is er.

Bladen in magazijnpositie

Dat wil zeggen dat het scheerapparaat altijd in perfecte staat moet zijn om snijwonden te voorkomen. En hiervoor moet je het met een veel hogere frequentie veranderen dan je denkt. Ik heb gehoord dat mannen elke week van mes moeten wisselen en dat een lagere frequentie irritatie en roodheid kan veroorzaken. Rekening houdend met de keren per week dat u uw benen en oksels scheert … controleer de scores.

Aangezien de wereld er niet is om dwangmatig wegwerpbare plastic voorwerpen te kopen en weg te gooien, bieden we u de klassieke optie: een houten of roestvrijstalen scheermes en mesjes die u kunt vervangen, zoals kappers. Het is de meest veeleisende en tijdrovende optie, maar verreweg de meest duurzame.

De goede richting

In welke richting gebruik je het mes? Als je dat naar boven beantwoordt, zoals je in de advertentie ziet, zou je die … fout moeten weten! De beste manier om snijwonden en irritaties te voorkomen, is door te scheren in de richting waarin het haar groeit. Hoewel het er misschien niet zo uitziet, groeit het haar in alle richtingen, dus het is ideaal om het mes op dezelfde manier te passeren.

De juiste strategie is: naar beneden, van links naar rechts en, alleen in de laatste doorgang, tegen de nerf in, dit keer de huid strekend, zodat het haar rechtop gaat staan ​​en je je scheer dichter kunt maken.

Profiteer van de hitte van de douche

Haal de Bridget Jones-pose uit je hoofd, laat het mes een been naar beneden glijden terwijl je je tanden poetst met de andere hand. Het verwijderen van droog haar is geen garantie voor succes. Bovendien garandeert het het tegendeel.

Het beste resultaat krijg je als je wacht met waxen als laatste stap van een vrij warme douche. De hitte opent de poriën, waardoor de mogelijk ingegroeide haartjes naar buiten komen en je ze correct kunt verwijderen.

Deskundigen waarschuwen: dat de douche niet meer dan twintig minuten achter elkaar duurt, anders zal de huid oververhit raken en kun je hem niet goed harsen.

Bovendien verzacht het water en de mogelijke zeep die op de benen is gevallen tijdens het douchen (je weet dat we in Guapísimas de natuurlijke pil en de oleogel aanbevelen), het haar dat gemakkelijker naar buiten komt, verzacht zonder de huid te irriteren.

Hoewel wat een betere nabijheid en een totale afwezigheid van snijwonden en irritatie garandeert, is het gebruik van een specifieke gel of schuim om te scheren of een van die voorgeschoren oliën die zo modieus zijn en die je van je jongen kunt stelen.

De douchegel werd aangebracht alsof het scheerschuim was, beter niet. Het droogt de huid uit en laat het mes ook niet goed glijden.

Frequentie is belangrijk

Hoewel het waar is dat kracht kan, is het niet aan te raden om elke dag je benen en oksels te scheren. Onder andere omdat het niet nodig is. Soms is het haar niet verschenen. En als het mes geen haar vindt om te knippen, kan het de huid snijden.

Als je ziet dat de huid na het scheren erg rood wordt (iets wat niet vaak voorkomt), plaats dan de dagen van ontharing en laat de huid een paar dagen staan.

Bevochtig, hydrateer, hydrateer

Omdat het mes droge of schilferige huid van dode cellen verwijdert, laat het het zacht en gloednieuw achter. Vergeet niet om binnen vijf minuten die nieuwe huidlaag goed te hydrateren, anders raakt hij geïrriteerd.

Wees voorzichtig met de zon!

Als u dit in het zwembad- of strandseizoen leest, weet dan dat als u na het scheren van uw benen in de zon gaat, u een zeer hoge bescherming (SPF50) moet aanbrengen, vooral op het onderbeen, zeer vatbaar voor melanoom.

Oksel moment

Als je de oksels scheert, laat je het scheermes omhoog, omlaag en naar beide kanten lopen terwijl het haar in alle richtingen groeit.

Wist je dat … okselhaar tot 50% sneller groeit dan beenhaar? Als je ze altijd perfect wilt, krab ze dan dagelijks.

En tot slot, het supergeheim van de dag, van je favoriete schoonheids- en gezondheidsredacteur: het is een valse mythe dat het mes het haar er sterker of donkerder of overvloediger uit laat komen. Wat er gebeurt, is dat wanneer je het bij de wortels verwijdert (met was, epilator of pincet), het er weer uitkomt met de scherpe punt en het lijkt fijner.

Categories
Schoonheid

VERKLEURDE WENKBRAUWEN, RISICOVOLLE TREND

Het is gepositioneerd als de nieuwe roep in schoonheid, die al wordt vergezeld door beroemdheden en modellen

Van borstelige en gemarkeerde wenkbrauwen tot witte verkleuring, een risicovolle trend die zichzelf positioneert als de nieuwe roep om schoonheid, waar beroemdheden, modellen en zelfs catwalks van het moment zich al bij aansluiten. Bedrijven zoals Gucci of Armani kozen voor deze schoonheidstrend als aanvulling op hun collecties op de catwalks van 2019.

Zo ook Prada, wiens meest viraliseerde foto van de show vorig seizoen niet meer en niet minder was dan het gezicht van supermodel Gigi Hadid met kleurloze wenkbrauwen, een toonaangevend portret waarin de kleding van de collectie niet eens te zien was, waaraan de voorgrond van het model “zonder wenkbrauwen” alle bekendheid heeft gestolen.

Zangers zoals Miley Cyrus en Lady Gaga, actrices zoals Kristen Stewart of massapictogrammen op sociale netwerken zoals Kim Kardashian, werden ook toegevoegd aan deze trend die over het algemeen verband houdt met de modewereld, en introduceerde deze modaliteit van plenaire sessie in de dag om dag, en altijd met een platina tint, waardoor de wenkbrauwen zoveel mogelijk onzichtbaar worden.

‘Het is een zeer krachtige manier om het gezicht te markeren’, legt Virginia Melón uit. In tegenstelling tot jaren geleden, is het doel van deze nieuwe trend niet om kleur met haar te combineren om harmonie te creëren, maar juist het tegenovergestelde: om contrast te spelen, gebruikmakend van lichte tinten die contrasteren met de tint van het haar, altijd wat donkere tinten

Madonna maakte in de jaren tachtig dit verschil al tot haar spandoek, en het is dat, hoewel de wenkbrauwen dun waren en toen met een zeer gedefinieerde boog, de “blonde ambitie” al platina manen droeg in tegenstelling tot zwarte wenkbrauwen, in een esthetiek die bijna twintig jaar later zou worden geërfd door de ‘influencer’ Chiara Ferragni, die, ondanks haar stijl in de afgelopen tien jaar te hebben gewijzigd, deze trend niet heeft verwaarloosd, met verschillende blondines, altijd met donkere wenkbrauwen.

Risicovolle trend

Hoewel getinte wenkbrauwen, in een of andere vorm, nooit uit de modewereld zijn verdwenen, begint deze modaliteit, die ze een volledig kleurloze lucht geeft door bleekprocessen, dit jaar sterker te kalmeren.

“Het is een zeer krachtige manier om het gezicht te markeren”, legt Virginia Melón, een specialist in haarstyling ijverig op catwalks zoals Mercedes-Benz Fashion Week Madrid, uit over deze nieuwe “look”, dat wil zeggen in deze riskante versie, een “voorbijgaande rage”, zoals gedetailleerd.

“We moeten in gedachten houden dat het een ‘look’ is die bedoeld is voor mensen met een zeer uitgesproken esthetiek, aangezien het een zeer gewaagde en avant-gardistische stijl is, typisch, meestal uit kleinere groepen”, benadrukt Melón.

Op de modus operandi wordt een normale verkleuring uitgevoerd, die zonder wortels blijft “ongeveer twee of drie weken”, afhankelijk van de capillaire basis van de persoon die het uitvoert, en is gemakkelijker bij mensen met “blonde of lichte basen”.

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat de huid “kan schilferen door de schurende verbinding die de verbindingen die in verkleuringen gewoonlijk worden gebruikt bevatten”, waarschuwt de stylist als een essentieel punt om te overwegen of deze verkleuring zal worden uitgevoerd, vooral “als u een gevoelige huid heeft “

Het alternatief? De “water make-up”, een optie waarmee je “het haar met een soort verf kunt bedekken”, ongeacht de kleur en de ondergrond. Deze verbinding zorgt voor meer veelzijdigheid, bovendien “waarschuwt het gemakkelijk”, waarschuwt Burgos.

Een risicovolle modaliteit die een gat opent in schoonheidstrends en die naast dikke en gemarkeerde wenkbrauwen in intense tinten naast elkaar staat die al jaren de belangrijkste optie zijn bij het inlijsten van de blik.

Categories
Schoonheid

KUN JE NIET NAAR DE KAPSALON GAAN? GEEN PANIEK!

toptips voor het knippen van een pony thuis

als je je pony in stijl knipt en tevreden bent met het resultaat, heb je zeker al het zwakke punt van deze look ontdekt: als je het altijd op hetzelfde niveau wilt dragen met betrekking tot de wenkbrauwen, moet je het constant aanpassen.

je kunt ervoor kiezen om elke twee weken naar de kapper te gaan (wat op dit moment #yomequedoencasa niet mogelijk is) of dat je het thuis durft bij te werken. hieronder geven we je enkele tips die goud zijn om je pony thuis te knippen.

maar voordat u de schaar plaatst, kamt u het haar naar voren en ziet u dat het nog steeds de driehoekige vorm heeft van het midden naar de slaap. zo niet, dan is het misschien beter om de zaak aan de professional over te laten.

driehoekstheorie

maar als het nog steeds de vorm behoudt en het er alleen om gaat het een beetje te knippen, dan is hier de theorie: “de pony is geen rechthoekig haar, maar een driehoekig”, legt jean louis david uit, die eraan toevoegt:

“de driehoek is gericht op het haar en is min of meer diep, afhankelijk van de dikte van je haar. hoe dikker je het hebt, hoe verder je in het haar kunt gaan. en andersom. ‘

het lijkt gemakkelijk, maar je moet oppassen dat je het niet overdrijft: “om te voorkomen dat je een extra grote pony knipt, is het belangrijk om je driehoek te structureren. dit moet in het midden van je wenkbrauw eindigen, aan elke kant ”, besluiten ze.

Categories
Schoonheid

Zeven geweldige schoonheidstips voor perfect haar

Veel producten die we in de keuken gebruiken, zijn perfect om ons haar te regenereren en haar te laten zien.

Er zijn heel eenvoudige trucs om de manen te krijgen die je wilt.

Er zijn heel eenvoudige trucs om de manen te krijgen die je wilt.

Soms is haar moeilijk te beheersen en te beheersen. Het verkrijgen van de perfecte en dromerige manen kan een zware taak zijn. Er zijn veel trucs om schandalige manen te beoefenen, en het gaat niet altijd om het uitgeven van een fortuin. Van thuis uit, met eten en producten van onze dag tot dag, kunnen we perfecte maskers en crèmes maken om te eindigen met gespleten punten, krullen te verbeteren of afscheid te nemen van roos.

Helderheid dankzij peterselie

Het is een erg goedkoop en perfect item om dat glanzende advertentiehaar te krijgen. Peterselie is aanwezig in veel shampoos en conditioners. En de verfrissende en zuiverende eigenschappen zijn onmiddellijk zichtbaar wanneer ze worden gedronken in een infusieformaat. Maar het gaat verder. De vaatverwijdende werking versterkt het haar, de frisheid elimineert roos en jeuk en het genezende effect met de mogelijke wonden die uit deze problemen voortvloeien. Als je geverfd haar hebt, is het perfect om glans terug te krijgen als je het op vochtig haar aanbrengt.

Amandelolie voor tips

Het is een van de meest effectieve producten als het gaat om het hydrateren van de manen, daarom is het perfect om af te werken met gespleten punten. Amandelolie bevordert ook het verdwijnen van roos en droogheid. Bovendien is het gemakkelijk te vinden, ze verkopen het in winkels voor natuurlijke producten of in gespecialiseerde parfumeries. Nadat het haar is gewassen, worden er vier druppels op de handen gelegd en wordt het door het haar verdeeld. Het laat een paar minuten inwerken en daarna wordt het gewassen.

Brandnetel en azijn voor roos

Het is een van de meest voorkomende planten in elk veld of elk landelijk gebied en we weten niet hoe het ons kan helpen. Brandnetel is perfect om roos te doden en haaruitval te voorkomen. Tot de eigenschappen van brandnetel behoren mineralen zoals ijzer, silica, zwavel, kalium en mangaan, en ook vitamines van groep B zoals B1, B5 (pantotheenzuur) C, D en E.

Een infusie gemaakt met deze plant en appelazijn kan dus ideaal zijn om die vervelende en onooglijke roos te beëindigen. Als je het twee keer per week op nat haar aanbrengt, zul je de resultaten snel opmerken.

Avocado en honing voor droogheid

Voor het meest gestrafte en droge haar is het beste een eenvoudig recept van honing en avocado. Dit laatste is perfect voor hydratatie en ook voor andere bovengenoemde problemen zoals roos of gespleten haarpunten. Er wordt een halve avocado genomen, fijngemaakt tot een pasta en gemengd met twee eetlepels honing om een ​​homogene pasta te verkrijgen. Het wordt aangebracht met vochtig haar, het blijft ongeveer 15 minuten zitten en tenslotte wordt het haar gespoeld met warm water. Het wordt een volledig zijdeachtig haar.

Aloë en sinaasappel voor vet

Voor mensen met vette manen is de perfecte mix afkomstig van sinaasappelsap en aloë vera-gel. Zet het sap op het vuur, voeg de aloë vera toe en roer tot we zien dat er een soort masker is en voeg als het te dik is water toe. Aloë is perfect om vrije radicalen op de hoofdhuid te doden en dode cellen te vernieuwen. Het deeg met een massage aanbrengen is perfect om een ​​einde te maken aan het vet dat je kwelt.

Komkommer voor krullend haar

Als je wilt dat je krullen de aandacht trekken van iedereen die voorbijgaat, is er nog een truc om door het huis te lopen die je kan helpen. Een komkommer- en eiermasker kan uw droge, doffe golven veranderen in een show van glans, elasticiteit en zachtheid. Een halve komkommer, een heel ei en een paar druppels olie zijn voldoende.

Het wordt aangebracht op vochtig haar en wordt een half uur bewaard met een plastic dop. Als het proces is voltooid, spoel je af met warm water. Als je het een keer per week doet, wordt je haar jaloers op iedereen.

Coco voor super steil haar

Naast de producten die in winkels worden verkocht en de mythische serums, zijn er meer natuurlijke dingen die ons die rechttrekken kunnen geven die niet altijd zonder kroezen gaat. Castorolie heeft haarstrekkende eigenschappen, dus het is een goede strategie om het van de wortels tot de punten aan te brengen, zodat het op een bord lijkt. Na tien minuten met het product op je haar, kun je een mengsel van kokoswater of citroensap aanbrengen dat ongeveer 20 minuten blijft zitten. De resultaten zijn spectaculair.

Categories
Schoonheid

9 HUISMIDDELTJES OM DONKERE VLEKKEN OP HET GEZICHT TE VERWIJDEREN MET CITROENSAPMARKERINGEN

Blootstelling aan de zon, agressieve chemicaliën of vervuiling kan onze huid beschadigen en donkere vlekken veroorzaken. Deze plekken kunnen moeilijk te behandelen zijn. Meestal geven OTC-crèmes en lotions niet het gewenste resultaat. Citroensap is een populair middel tegen huidvlekken vanwege het vitamine C-gehalte. In studies bleek vitamine C effectief te zijn bij de behandeling van hyperpigmentatie.

Hoe is citroensap effectief bij het verwijderen van donkere vlekken?

Onze huid produceert melanine, een pigment dat verantwoordelijk is voor de karakteristieke kleur. Bepaalde factoren zorgen ervoor dat dit pigment in overmaat wordt geproduceerd, wat leidt tot pigmentvlekken en donkere vlekken. Een belangrijke oorzaak van pigmentvlekken is overmatige blootstelling aan zonlicht (2). Andere factoren zoals hormonale onbalans, vitamine / mineraaltekorten, gastro-intestinale stoornissen en stress kunnen ook tot donkere vlekken leiden

Citroensap is een natuurlijk ingrediënt dat alleen kan worden gebruikt of in combinatie met andere ingrediënten om donkere vlekken te verlichten. Het sap heeft vergelijkbare blekende eigenschappen als andere OTC-producten. Door zijn natuurlijke zuurgraad werkt het als een organisch bleekmiddel, dat donkere / bruine vlekken geleidelijk kan verminderen.

De vitamine C in citroensap werkt door de melanineproductie te remmen (ook wel melanogenese genoemd).

De voedingsstof wordt vaak gebruikt om hyperpigmentatie van de huid en ouderdomsvlekken te behandelen

Citroen werkt ook als een samentrekkend, antioxidant en antimicrobieel middel (4), (5). In de volgende sectie hebben we bepaalde natuurlijke huismiddeltjes besproken die citroen gebruiken om donkere vlekken te behandelen.

Opmerking: volgens anekdotisch bewijs kan het gebruik van een teveel aan citroen uw huid uitdrogen. Voer daarom een ​​patch-test uit op uw elleboog voordat u deze op uw gezicht gebruikt. Als u na een paar uur jeuk of huidirritatie ervaart, ga dan niet verder met deze remedies. Ook kan citroensap je huid lichtgevoelig maken. Breng daarom zonnebrandcrème aan voordat je uitstapt.

Categories
Schoonheid

STRIAE VOORKOMEN – 10 BESTE MANIEREN

Gegevens suggereren dat ongeveer 90% van de zwangere vrouwen, 70% van de adolescente vrouwen en 40% van de adolescente mannen (degenen die actief sporten) striae ontwikkelen

Striae worden gevormd wanneer uw huid tot het uiterste wordt uitgerekt. Hoewel er geen manier is om eraan te ontsnappen, zijn er manieren om uw huid veerkrachtig te maken om striae te voorkomen of de intensiteit ervan te verminderen. Dit artikel bespreekt manieren om striae te voorkomen en hun uiterlijk te verminderen

Striae voorkomen: 10 tips om te volgen

Je kunt op elk moment in je leven striae ontwikkelen. Als u het risico loopt striae te ontwikkelen (we hebben de risicofactoren verderop in het artikel besproken), zijn hier een paar dingen die u kunt doen om het risico te verminderen:

1. Bevochtig je huid

2. Verhoog uw inname van vitamine D

3. Beheer uw gewicht

4. Drink veel water

5. Vermijd corticosteroïden

6. Volg een uitgebalanceerd dieet

7. Train regelmatig

8. Gebruik zonnebrandcrème

9. Vermijd roken

10. Behandel vroege stria

Behandelingen om het uiterlijk van striae te verminderen

1. Lasertherapie

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat lasertherapie het uiterlijk van striae kan helpen verbeteren. Een niet-ablatieve fractionele laser van 1540 nm bleek het uiterlijk van striae met 1% tot 24% te verbeteren. Een 1064 nm lang gepulseerde Nd: YAG laser bleek gunstig te zijn bij het verbeteren van rode striae.

2. Microneedling

Microneedling is een andere effectieve manier om het uiterlijk van vroege en late striae te verbeteren (6). Een onderzoek toonde aan dat micronaalding met actueel ascorbinezuur (vitamine C) zou kunnen helpen het uiterlijk van striae te verbeteren, en 85,8% van de onderzochte patiënten was tevreden of zeer tevreden met de resultate

3. PRP-injecties

Volgens een onderzoek waren PRP-injecties (plaatjesrijk plasma) effectief bij het verbeteren van het uiterlijk van striae (8). Het plasma is afkomstig van het bloed van de patiënt en veroorzaakt genezing (door de productie van collageen en elastine te stimuleren) in het doelgebied.

4. Microdermabrasie

Microdermabrasie houdt in dat u de bovenste laag van uw huid verwijdert met een klein handheld-apparaat. Dit helpt de huidtextuur en -tint te vernieuwen. Studies hebben aangetoond dat microdermabrasie het uiterlijk van striae kan helpen verbeteren

5. Retinoïde zalven (tretinoïne)

Tretinoïne is gunstig voor het verbeteren van het uiterlijk van vroege striae. In een gerandomiseerde, open studie ontdekten onderzoekers dat 0,05% tretinoïne-crème de ernst van de rode striae hielp verminderen