9 HUISMIDDELTJES OM DONKERE VLEKKEN OP HET GEZICHT TE VERWIJDEREN MET CITROENSAPMARKERINGEN

Blootstelling aan de zon, agressieve chemicaliën of vervuiling kan onze huid beschadigen en donkere vlekken veroorzaken. Deze plekken kunnen moeilijk te behandelen zijn. Meestal geven OTC-crèmes en lotions niet het gewenste resultaat. Citroensap is een populair middel tegen huidvlekken vanwege het vitamine C-gehalte. In studies bleek vitamine C effectief te zijn bij de behandeling van hyperpigmentatie.

Hoe is citroensap effectief bij het verwijderen van donkere vlekken?

Onze huid produceert melanine, een pigment dat verantwoordelijk is voor de karakteristieke kleur. Bepaalde factoren zorgen ervoor dat dit pigment in overmaat wordt geproduceerd, wat leidt tot pigmentvlekken en donkere vlekken. Een belangrijke oorzaak van pigmentvlekken is overmatige blootstelling aan zonlicht (2). Andere factoren zoals hormonale onbalans, vitamine / mineraaltekorten, gastro-intestinale stoornissen en stress kunnen ook tot donkere vlekken leiden

Citroensap is een natuurlijk ingrediënt dat alleen kan worden gebruikt of in combinatie met andere ingrediënten om donkere vlekken te verlichten. Het sap heeft vergelijkbare blekende eigenschappen als andere OTC-producten. Door zijn natuurlijke zuurgraad werkt het als een organisch bleekmiddel, dat donkere / bruine vlekken geleidelijk kan verminderen.

De vitamine C in citroensap werkt door de melanineproductie te remmen (ook wel melanogenese genoemd).

De voedingsstof wordt vaak gebruikt om hyperpigmentatie van de huid en ouderdomsvlekken te behandelen

Citroen werkt ook als een samentrekkend, antioxidant en antimicrobieel middel (4), (5). In de volgende sectie hebben we bepaalde natuurlijke huismiddeltjes besproken die citroen gebruiken om donkere vlekken te behandelen.

Opmerking: volgens anekdotisch bewijs kan het gebruik van een teveel aan citroen uw huid uitdrogen. Voer daarom een ​​patch-test uit op uw elleboog voordat u deze op uw gezicht gebruikt. Als u na een paar uur jeuk of huidirritatie ervaart, ga dan niet verder met deze remedies. Ook kan citroensap je huid lichtgevoelig maken. Breng daarom zonnebrandcrème aan voordat je uitstapt.