ALGEMENE REINIGING: DIT ZIJN DE BELANGRIJKSTE PUNTEN OM HET HUIS AF TE STELLEN

Na de winter heeft uw huis een opknapbeurt nodig. We geven je tips en trucs om het foutloos te maken. Zoals bij alle tuning, moet je een aantal taken uitvoeren. We leggen hier uit hoe je ze makkelijker en draaglijker kunt maken. Ontdek met deze tips en trucs wat je moet doen om het huis voor te bereiden op de lente.

ALGEMENE REINIGING … GA VERANDEREN!

1. Een schoon huis ziet er onberispelijk uit. Als u lui bent over de algemene schoonmaak van het huis, denk dan dat u en uw gezin het meest zullen genieten van het resultaat. Het is tijd dat iedereen gaat samenwerken, ook de kinderen, als ze niet erg jong zijn.

Plaats een muurschildering

2. De eerste stap is jezelf te organiseren om tijdverlies te voorkomen. Controleer welke schoonmaakproducten je nodig hebt en welke je niet hebt. En koop ze. Als er teveel zijn en het betekent op dit moment veel kosten voor u, gebruik dan natuurlijke producten zoals azijn, bicarbonaat, zout en citroen; Zoek op internet naar schoonmaaktrucs met hen. Maak van de gelegenheid gebruik om te zien of de lappen, dweilen, doeken, borstels, bezems, handschoenen, stofzuigerzak … die je hebt gebruikt al zijn om weg te gooien en nieuwe te kopen. Om het reizen naar de keuken te verminderen, op zoek naar het reinigingsproduct dat u nodig heeft en bent vergeten, neemt u alles wat u nodig heeft vanaf het begin mee naar de kamer die u gaat schoonmaken; Je kunt bijvoorbeeld een grote bak of een emmer gebruiken om ze te vervoeren.

3. Maak een gedetailleerde lijst van alle taken, kamer voor kamer en doorstreep ze terwijl u ze uitvoert. Belangrijk: stel een tijdschema in om ze uit te voeren, maar dat is redelijk en realistisch. Houd er rekening mee dat gebieden die niet dagelijks of vaak worden schoongemaakt, het vuilst zullen zijn, dus voeg extra tijd toe voor die gebieden.

4. Verwijder ongewenste en afgedankte items. Er zijn vast van alles, en in alle kamers van het huis, dat je niet meer gebruikt. Scheid wat nuttig kan zijn voor anderen en doneer het. Deze truc werkt: zet drie grote dozen in de kamer die je moet schoonmaken. Een daarvan is dat je dingen achterlaat om weg te gooien; een ander om dingen op te bergen die slecht geplaatst zijn en je moet het ergens anders neerzetten en de derde, voor alles wat je wilt doneren.

5. Maak kamer voor kamer schoon. Experts zeggen het. En altijd van boven naar beneden, van plafond, wanden en meubels tot aan de vloer, en dus tijdwinst. Spinnenwebben aan het plafond, stof op de lampenkappen binnen en buiten, gloeilampen, inbouwspots, ventilatoren en nog meer stof in de boekenkasten. Zonder plinten, plinten, hoeken en moeilijk bereikbare hoeken te vergeten, zoals de kasten in de kasten, achter de radiatoren en onder de bedden. Voor die moeilijke hoeken van de vloer, wanneer de stofzuiger er niet komt, gebruik dan een kleine borstel die het stof opneemt en stofzuig het vervolgens. Vergeet niet de schakelaars en stekkers schoon te maken. Ze kunnen niet nat worden, maar met een uitgelekte vochtige doek zullen ze glimmen. Het is ook belangrijk om de gordijnroeden schoon te maken. Het is raadzaam om de foto’s naar beneden te halen en schoon te maken, evenals de muur waar ze worden opgehangen.

RECLAME – LEES HIERONDER

6. Vlekken die je niet kende … Als je midden in een set-up vlekken ontdekt en niet weet hoe je ze moet verwijderen, maak je geen zorgen! Er zijn websites met veel schoonmaaktrucs die erg handig zullen zijn. Onder andere Margarita’s trucs www.proximaati.com, maar er zijn er nog veel meer.

7. Keukens. Essentiƫle, lege kasten, maak ze schoon met een vochtige doek en een vetvrij product, spoel ze af en laat ze drogen; ook deuren en handgrepen. Voer ook een grondige reiniging van muren, vloeren en apparaten uit.

8. Badkamers. Het is een ruimte die dagelijks wordt schoongemaakt, daarom zal de voorjaarsschoonmaak zich richten op het reinigen van moeilijke muren en hoeken in de diepte. Als je erover nadenkt, omvat het ook het grondig reinigen van kranen, toiletten en scheidingswanden. Net als in de keuken, leeg je meubels en planken, maak ze schoon met een vochtige doek en laat ze drogen. Maak van de gelegenheid gebruik om na te gaan welke conserveringen mogelijk zijn verlopen. Het wordt aanbevolen om het keukengerei en weinig gebruikt keukengerei te wassen voordat u het weer opbergt.

9. Windows. Van binnen en van buiten. Het is raadzaam om te beginnen met het timmerwerk, de jaloezieƫn en de staven en de kristallen voor het laatst te laten. Verwijder bij schuiframen en -ramen vuil grondig van de onder- en bovenrails.

10. Deuren. De belangrijkste en de passerende. Begin met het verwijderen van stof en veeg het af met een vochtige doek en droog het vervolgens af met een schone, droge doek zodat er geen vlekken zijn. Veeg het vel af met een doek en stofzuig er goed onder, omdat pluisjes zich meestal ophopen.