SLAAPKAMERKLEUREN TREND 2021

Deskundigen verzekeren dat, hoewel we onze huizen meestal elke 4 of 5 jaar schilderen, het wordt aanbevolen om het elke 3 jaar te doen. Dit komt omdat het verstrijken van de tijd het stofeffect veroorzaakt en het licht ervoor zorgt dat de kleuren kracht verliezen op de muren. Als u overweegt uw huis opnieuw te schilderen, zult u de twijfel aan de kleuren onder ogen zien. Kleurenpsychologie kan u bijvoorbeeld helpen bij het kiezen van kleuren voor slaapkamers.

In dit artikel laten we u enkele voorbeelden zien van tinten die u zou kunnen gebruiken om de slaapkamer te schilderen en op deze manier het veel gezelliger en comfortabeler te maken. We zullen praten over verschillende kleuren voor slaapkamers en de impact die ze hebben op mensen. Kleurenpsychologie is precies verantwoordelijk voor het bestuderen van kleuren en het effect dat ze kunnen hebben op het gedrag van mensen. Je kunt meer informatie zien op Wikipedia. het is echt heel interessant.

Verf de slaapkamer blauw, de grote favoriet

Blauw is zonder twijfel de grote favoriet als het gaat om het schilderen van slaapkamers. Hoewel het een smaakvraag zou kunnen beantwoorden, heeft het ook te maken met de psychologie van kleur. Blauw is de kleur van sympathie, harmonie en geluk. Een kleur die ons doet denken aan hemel en water. Daarom helpt en bevordert het ontspanning. Het is duidelijk dat niet alle blauwtinten hetzelfde effect hebben, daarom wordt het veel meer aanbevolen.

Verf de slaapkamer groen, contact met de natuur

Net zoals blauw ons doet denken aan de lucht of de zee, brengt groen ons naar de wildste natuur. Het is een van de meest gebruikte slaapkamerkleuren. Het is een frisse kleur die angsten verlicht en gezien het feit dat we in een slaapkamer willen rusten, kan het een uitstekend idee zijn. Het wordt geassocieerd met ontspanning van het zenuwstelsel en een verlaging van de bloeddruk. Net als in het vorige geval, beter in lichtere tinten, zonder te donkergroene kleuren te beïnvloeden. Bovendien moeten we er rekening mee houden dat tropische decoratie of exotische decoratie volledig is geïnstalleerd in alle kamers van het huis. Het kan ook een uitstekend thema zijn voor slaapkamerdecoratie.

Lila slaapkamers

Lila is niets meer dan een paarse met lage intensiteit. Lavendel kan ook een uitstekende optie zijn. Het zijn kleuren die vol vrouwelijkheid en spiritualiteit zitten. De kleur van magie, intimiteit, esoterie en mysterie. Het wordt veel gebruikt in badkamers, maar in slaapkamers kan het ook een interessante optie zijn, omdat het erin slaagt volledig stressvrije ruimtes te creëren. Een tijdje geleden publiceerden we een artikel met lila slaapkamers waar je zeker van zult houden. Als je lila toch wat te paars vind is bruin ook een goed alternatief. Wat mooi rust geeft aan zijn bruine gordijnen in de slaapkamer. Dit past vaak ook bij veel meubels.

Verf de slaapkamer roze, vrouwelijk en lief

Roze en lila worden veel gebruikt in de slaapkamers van vrouwen.

Hoewel het niet vreemd is om volwassen slaapzalen te zien, gedeeld, geschilderd in deze kleur. Het is met andere woorden niet alleen voorbehouden aan de typische kinderkamers voor meisjes. We vinden het geweldig; en het is dat roze lief, liefdevol is, in staat om delicate ruimtes te creëren die ideaal zijn voor rust. Hier, zoals in blauw, groen of zelfs geel, hebben pasteltinten het gebruik ervan begunstigd. Zacht, veel warmer en ideaal om uit te rusten.