VERKLEURDE WENKBRAUWEN, RISICOVOLLE TREND

Het is gepositioneerd als de nieuwe roep in schoonheid, die al wordt vergezeld door beroemdheden en modellen

Van borstelige en gemarkeerde wenkbrauwen tot witte verkleuring, een risicovolle trend die zichzelf positioneert als de nieuwe roep om schoonheid, waar beroemdheden, modellen en zelfs catwalks van het moment zich al bij aansluiten. Bedrijven zoals Gucci of Armani kozen voor deze schoonheidstrend als aanvulling op hun collecties op de catwalks van 2019.

Zo ook Prada, wiens meest viraliseerde foto van de show vorig seizoen niet meer en niet minder was dan het gezicht van supermodel Gigi Hadid met kleurloze wenkbrauwen, een toonaangevend portret waarin de kleding van de collectie niet eens te zien was, waaraan de voorgrond van het model “zonder wenkbrauwen” alle bekendheid heeft gestolen.

Zangers zoals Miley Cyrus en Lady Gaga, actrices zoals Kristen Stewart of massapictogrammen op sociale netwerken zoals Kim Kardashian, werden ook toegevoegd aan deze trend die over het algemeen verband houdt met de modewereld, en introduceerde deze modaliteit van plenaire sessie in de dag om dag, en altijd met een platina tint, waardoor de wenkbrauwen zoveel mogelijk onzichtbaar worden.

‘Het is een zeer krachtige manier om het gezicht te markeren’, legt Virginia Melón uit. In tegenstelling tot jaren geleden, is het doel van deze nieuwe trend niet om kleur met haar te combineren om harmonie te creëren, maar juist het tegenovergestelde: om contrast te spelen, gebruikmakend van lichte tinten die contrasteren met de tint van het haar, altijd wat donkere tinten

Madonna maakte in de jaren tachtig dit verschil al tot haar spandoek, en het is dat, hoewel de wenkbrauwen dun waren en toen met een zeer gedefinieerde boog, de “blonde ambitie” al platina manen droeg in tegenstelling tot zwarte wenkbrauwen, in een esthetiek die bijna twintig jaar later zou worden geërfd door de ‘influencer’ Chiara Ferragni, die, ondanks haar stijl in de afgelopen tien jaar te hebben gewijzigd, deze trend niet heeft verwaarloosd, met verschillende blondines, altijd met donkere wenkbrauwen.

Risicovolle trend

Hoewel getinte wenkbrauwen, in een of andere vorm, nooit uit de modewereld zijn verdwenen, begint deze modaliteit, die ze een volledig kleurloze lucht geeft door bleekprocessen, dit jaar sterker te kalmeren.

“Het is een zeer krachtige manier om het gezicht te markeren”, legt Virginia Melón, een specialist in haarstyling ijverig op catwalks zoals Mercedes-Benz Fashion Week Madrid, uit over deze nieuwe “look”, dat wil zeggen in deze riskante versie, een “voorbijgaande rage”, zoals gedetailleerd.

“We moeten in gedachten houden dat het een ‘look’ is die bedoeld is voor mensen met een zeer uitgesproken esthetiek, aangezien het een zeer gewaagde en avant-gardistische stijl is, typisch, meestal uit kleinere groepen”, benadrukt Melón.

Op de modus operandi wordt een normale verkleuring uitgevoerd, die zonder wortels blijft “ongeveer twee of drie weken”, afhankelijk van de capillaire basis van de persoon die het uitvoert, en is gemakkelijker bij mensen met “blonde of lichte basen”.

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat de huid “kan schilferen door de schurende verbinding die de verbindingen die in verkleuringen gewoonlijk worden gebruikt bevatten”, waarschuwt de stylist als een essentieel punt om te overwegen of deze verkleuring zal worden uitgevoerd, vooral “als u een gevoelige huid heeft “

Het alternatief? De “water make-up”, een optie waarmee je “het haar met een soort verf kunt bedekken”, ongeacht de kleur en de ondergrond. Deze verbinding zorgt voor meer veelzijdigheid, bovendien “waarschuwt het gemakkelijk”, waarschuwt Burgos.

Een risicovolle modaliteit die een gat opent in schoonheidstrends en die naast dikke en gemarkeerde wenkbrauwen in intense tinten naast elkaar staat die al jaren de belangrijkste optie zijn bij het inlijsten van de blik.