WAT ALS JE JE HELE LEVEN SLECHT HAD GESCHOREN?

LEER HOE U HET SCHEERMES CORRECT GEBRUIKT

Het is tijd om het te zeggen: degenen onder ons die niet door de (ontharings) laser zijn gegaan, zijn de weerstand. We blijven gelukkig verankerd in onze wax-sessies, we zijn dol op de elektrische machine die ons martelt en we laten het mes niet opzij, wie er ook valt.

Voor de laatste schrijven we vandaag. Voor degenen die houden van het recente scheergevoel, die gladde, haarloze huid die je, hoewel ze maar 48 uur aanhoudt, zo gelukkig maakt.

Omdat iemand het moet zeggen: je benen of een ander gebied scheren in de comfortabele douche heeft net zoveel voordelen als door het gepulseerde licht of de laser gaan en het voor altijd vergeten.

Nu moet u iets weten. Misschien scheert u uw haar al twintig jaar. Omdat … is er een goede manier om je scheermesjes te scheren? Ja, dat is er.

Bladen in magazijnpositie

Dat wil zeggen dat het scheerapparaat altijd in perfecte staat moet zijn om snijwonden te voorkomen. En hiervoor moet je het met een veel hogere frequentie veranderen dan je denkt. Ik heb gehoord dat mannen elke week van mes moeten wisselen en dat een lagere frequentie irritatie en roodheid kan veroorzaken. Rekening houdend met de keren per week dat u uw benen en oksels scheert … controleer de scores.

Aangezien de wereld er niet is om dwangmatig wegwerpbare plastic voorwerpen te kopen en weg te gooien, bieden we u de klassieke optie: een houten of roestvrijstalen scheermes en mesjes die u kunt vervangen, zoals kappers. Het is de meest veeleisende en tijdrovende optie, maar verreweg de meest duurzame.

De goede richting

In welke richting gebruik je het mes? Als je dat naar boven beantwoordt, zoals je in de advertentie ziet, zou je die … fout moeten weten! De beste manier om snijwonden en irritaties te voorkomen, is door te scheren in de richting waarin het haar groeit. Hoewel het er misschien niet zo uitziet, groeit het haar in alle richtingen, dus het is ideaal om het mes op dezelfde manier te passeren.

De juiste strategie is: naar beneden, van links naar rechts en, alleen in de laatste doorgang, tegen de nerf in, dit keer de huid strekend, zodat het haar rechtop gaat staan ​​en je je scheer dichter kunt maken.

Profiteer van de hitte van de douche

Haal de Bridget Jones-pose uit je hoofd, laat het mes een been naar beneden glijden terwijl je je tanden poetst met de andere hand. Het verwijderen van droog haar is geen garantie voor succes. Bovendien garandeert het het tegendeel.

Het beste resultaat krijg je als je wacht met waxen als laatste stap van een vrij warme douche. De hitte opent de poriën, waardoor de mogelijk ingegroeide haartjes naar buiten komen en je ze correct kunt verwijderen.

Deskundigen waarschuwen: dat de douche niet meer dan twintig minuten achter elkaar duurt, anders zal de huid oververhit raken en kun je hem niet goed harsen.

Bovendien verzacht het water en de mogelijke zeep die op de benen is gevallen tijdens het douchen (je weet dat we in Guapísimas de natuurlijke pil en de oleogel aanbevelen), het haar dat gemakkelijker naar buiten komt, verzacht zonder de huid te irriteren.

Hoewel wat een betere nabijheid en een totale afwezigheid van snijwonden en irritatie garandeert, is het gebruik van een specifieke gel of schuim om te scheren of een van die voorgeschoren oliën die zo modieus zijn en die je van je jongen kunt stelen.

De douchegel werd aangebracht alsof het scheerschuim was, beter niet. Het droogt de huid uit en laat het mes ook niet goed glijden.

Frequentie is belangrijk

Hoewel het waar is dat kracht kan, is het niet aan te raden om elke dag je benen en oksels te scheren. Onder andere omdat het niet nodig is. Soms is het haar niet verschenen. En als het mes geen haar vindt om te knippen, kan het de huid snijden.

Als je ziet dat de huid na het scheren erg rood wordt (iets wat niet vaak voorkomt), plaats dan de dagen van ontharing en laat de huid een paar dagen staan.

Bevochtig, hydrateer, hydrateer

Omdat het mes droge of schilferige huid van dode cellen verwijdert, laat het het zacht en gloednieuw achter. Vergeet niet om binnen vijf minuten die nieuwe huidlaag goed te hydrateren, anders raakt hij geïrriteerd.

Wees voorzichtig met de zon!

Als u dit in het zwembad- of strandseizoen leest, weet dan dat als u na het scheren van uw benen in de zon gaat, u een zeer hoge bescherming (SPF50) moet aanbrengen, vooral op het onderbeen, zeer vatbaar voor melanoom.

Oksel moment

Als je de oksels scheert, laat je het scheermes omhoog, omlaag en naar beide kanten lopen terwijl het haar in alle richtingen groeit.

Wist je dat … okselhaar tot 50% sneller groeit dan beenhaar? Als je ze altijd perfect wilt, krab ze dan dagelijks.

En tot slot, het supergeheim van de dag, van je favoriete schoonheids- en gezondheidsredacteur: het is een valse mythe dat het mes het haar er sterker of donkerder of overvloediger uit laat komen. Wat er gebeurt, is dat wanneer je het bij de wortels verwijdert (met was, epilator of pincet), het er weer uitkomt met de scherpe punt en het lijkt fijner.